Frank Van Aggelen Hoveniersbedrijf 3
Frank Van Aggelen Hoveniersbedrijf 3 Frank Van Aggelen Hoveniersbedrijf 51 Frank Van Aggelen Hoveniersbedrijf 44 Frank Van Aggelen Hoveniersbedrijf 26 Frank Van Aggelen Hoveniersbedrijf 27 Frank Van Aggelen Hoveniersbedrijf 8 Frank Van Aggelen Hoveniersbedrijf 10

Over tuinontwerp

Helemaal naar uw wens en bijvoorkeur gemakkelijk uit te voeren

Dat is een tuinontwerp dat ik voor u maak. Uw tuin (her)inrichten doet u niet iedere dag en is voor u een belangrijke mijlpaal. Van de aanpassingen die u doet wilt u plezier beleven en er jaren mee vooruit kunnen. Het is handig als u, voordat u start, goed nadenkt en overlegt wát u precies wilt. Ik help u graag uw tuinwensen scherp te krijgen en het maximale uit uw budget te halen.

“Met een goed ontwerp is uw tuin het hele jaar door een plaatje”

Als u uw uitgangspunten helder heeft, is de eerste stap het maken van een conceptontwerp. In dit ontwerp zijn de verschillende onderdelen van uw tuin in een plattegrond ingetekend. U kunt kiezen tussen een schetsontwerp en een uitgewerkt (3D) ontwerp.

Schetsontwerp
Een schetsontwerp is een basistekening die op schaal is uitgevoerd. Daarin staan beknopt de elementen die van belang zijn voor het ontwerp, zoals bijvoorbeeld de muren, kozijnen, terrassen, vlonders, paden en eventueel vijvers. Ook de bestrating wordt op hoofdlijnen ingetekend.

Uitgewerkt (3D)ontwerp
Het uitgewerkt ontwerp is meer gedetailleerd. De bestrating en de kleuren daarvan worden aangegeven en de elementen komen zoveel mogelijk op de tekening. Alles staat op schaal of maat aangegeven. In een gesprek toets ik dit plan aan uw wensen en pas het aan. U kunt er voor kiezen het uitgewerkt ontwerp aan te vullen met een 3D ontwerp: een animatie die de werkelijkheid benadert en een schitterend beeld geeft van uw toekomstige tuin. Voor welk ontwerp u ook kiest: na een jaar neem ik contact met u op om ter kijken of alles naar wens is,

Beplantingsplan
Op het ontwerp volgt een beplantings- en/of een snoeiplan als u daarvoor kiest. Daarin kijk ik welke planten waar het beste tot hun recht komen. Uiteraard staan uw wensen hierin centraal.
De uitvoering van het ontwerp ligt in uw handen. Ik help u hier graag bij, en bij omvangrijke plannen help ik u als u wilt aan een hovenier waar ik goede ervaringen mee heb.

Nadat het ontwerp is uitgevoerd, help ik u graag periodiek met de snoeiwerkzaamheden van heesters, heggen en bomen. Ook voor gespecialiseerde snoeiwerkzaamheden zoals buxusfiguren en buiten bonsai bent u bij mij aan het juiste adres.